Supangleli Kek tarifi

Blog Yazarı Mutfağım 15/09/2014 12 Yorumlar Farklı Lezzetler,

Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle iyice çırpın. Süt (ya da yoğurdu) ve sıvı yağı ekleyin, biraz daha çırpın. Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu ve toz muhallebiyi eleyerek birleştirin. Bu karışımı sıvı karışıma ekleyip, biraz daha karıştırın. En son damla çikolataları ekleyip, tahta kaşıkla şöyle bir karştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

Malzemeler
– 4 orta boy yumurta
– 1 su bardağı (200 gr.) toz şeker
– 1 su bardağı (200 ml.) süt ya da yoğurt
– 1 su bardağı (200 ml.) sıvı yağ (tercihan fındık yağı)
– 2 su bardağı (250 gr.) un
– 1 paket hazır supangle
– 1 paket kabartma tozu
İsteğe bağlı: Yarım su bardağı damla çikolata

Not 1: Keki gecenin bir vakti, ertesi gün bir yılbaşı kutlamasına götürmek için pişirmiştim. Soğumasını bekleyemedim. Fırından çıkarıp, kalıbının içinde mutfak tezgahının üzerine bıraktım. Üzerine de bir havlu örttüm. Dolayısıyla kek biraz nemlendi, daha bir browni havası aldı. Fotoğraftaki kek ise, bir sonraki yapışım; onda da aynı tekniği uyguladım. Evde damla çikolata kalmamıştı ekleyemedim; ama sizde varsa mutlaka ekleyin çok yakışır.

Not 2: Yılbaşı kutlamasına bir bu keki, bir de tahinli kurabiyeleri götürmüştüm. Tahinli kurabiyeyi herkes hazır zannetti ve çok iltifat aldı. Gelip gelip tarif istediler. Aynı şekilde bu kekten de bir dilim bile kalmadı. Zaten ben de ufak da olsa tadına bakayım diye, evde bir daha yaptım bir hafta sonra

Kaynak : Hafiftarif